Майстерність публічного виступу

Готуючись до доповіді, завжди намагаєшся продумати усі деталі: опрацювати матеріал, перевірити апаратуру, морально себе налаштувати. Still0403_00002 Здається усе чудово, ти готовий, але в найвідповідальнішу мить підводить найголовніше – твій голос. Чи то втомленість від попередніх виступів, чи то нездатність голосно говорити, попри всі старання, чи ще якісь капризи твого інструменту подачі звуку тебе зраджують.

На канікулах, 28 березня, саме цій темі й було присвячене п’яте заняття проекту «Випускники – дітям», Євгенія Титомира та Дениса Домбровського.

Виявилося, що надважливим є правильне дихання. Проживаючи день за днем, ми не звертаємо уваги на цю просту дію. А від цього залежить витривалість оратора, здатність не захлинатися під час емоційної промови, правильна вимова: наявність чи відсутність «ковтання» закінчень слів.

Still0403_00009 Щоб тренувати цей процес є кілька простих вправ, про які нам не лише розповіли, а й навчили правильно використовувати.

Ми, учні Русанівського ліцею, укотре отримали нагоду дізнатися багато корисного та цікавого у галузі ораторського мистецтва: як керувати своїм голосом й аудиторією за його допомогою. А найголовніше, що саме голос є однією з найважливіших складових успішного виступу оратора! Дякуємо!!

Ліза Ткач, 8-Б клас

Коментарі

Фонд Выпускников