Я вступив до Русанівського ліцею (укр.)

Щира розповідь про моє шкільне життя...

Своє шкільне життя я розпочав у школі-дитячому садку «Русанівка», що знаходиться на бульварі Олексія Давидова. Там я навчався з першого по четвертий клас. До сих пір із вдячністю згадую свою першу вчительку Дейнегу Людмилу Олексіївну. Саме вона була для нас, малюків, як друга мати, сувора, але дуже справедлива. Вона вчила нас не тільки шкільним предметам, але й правилам поведінки в колективі, ввічливості, порядку, вирішувала наші конфлікти та суперечки. Атмосфера у школі панувала сімейна, на заняття я йшов із задоволенням. Я й досі спілкуюсь з багатьма своїми однокласниками по ШДС.

До п’ятого класу я вступив у 208 ліцей. Там мені подобалися цікаві уроки географії, історії, математики та логіки, у мене з’явилося багато нових друзів. На перервах ми спілкувалися, читали книжки та забігали до їдальні, де готували смачну піцу та тістечка. Після уроків я відвідував гурток інформатики та заняття з англійської. У класі у нас була рейтингова система: чим краще ти навчаєшся, активніше береш участь у колективних справах, тим вищу сходинку посідаєш у рейтинговій таблиці. Це гарний стимул для учнів. У цій системі присутній елемент азарту, кожен намагається краще вчитися, покращити дисципліну, піднятися на вищу сходинку в рейтингу.

Улітку ми з ліцеєм їздили до математичного табору, де, окрім занять та лекцій, ми весело проводили час: грали у футбол, брали участь у квестах та змаганнях, ходили на дискотеки та дивились кіно. Цього року ми їздили до табору «Горизонт», який розташований у мальовничій місцевості біля міста Кременчук. У кінці зміни кожен учень, який успішно закінчив навчання, отримав іменний сертифікат.

У квітні цього року я брав участь у Русанівській олімпіаді та здобув право вступити до ліцею поза конкурсом. І я це зробив.

Я вступив до Русанівського ліцею, тому що вже давно маю бажання тут навчатися. Декілька моїх знайомих тут вже навчаються. Саме вони розповіли мені, що в ліцеї працюють гарні педагоги, які з натхненням навчають своїм предметам та ставляться до учнів, як до особистостей, вислуховують їхні думки та пропозиції. У ліцеї навчається багато переможців та призерів олімпіад з різних предметів. Це означає, що в ліцеї високий рівень викладання — тут цінуються знання.

Я вирішив, що буду навчатися саме у фізико-математичному ліцеї , оскільки люблю математику й фізику. Мої мати, тато та дідусь також обрали у свiй час точні науки та закінчили технічні ВНЗ. Мати зараз працює фінансовим аналітиком, дідусь працював провідним конструктором у конструкторському бюро, батько теж працює в цій сфері.

Я знаю, що у Русанівському ліцеї цікаво вчитися, отримувати знання від мудрих та обізнаних педагогів, змагатись із сильними та розумними учнями, весело проводити вільний час у походах.

А чи стану я програмістом чи математиком?.. Це покаже час...

Гайдук Борис, учень 7 класу

Фонд Выпускников