Змінимо світ на краще!

Цією весни мені пощастило взяти участь у акції «72 години благодійності», яка була організована МАН України, ГО «Агенти Змін» та німецькими волонтерами. Метою заходу було формування у підлітків громадської відповідальності за збереження екології навколишнього середовища та прищеплення почуття про те, що кожна людина може зробити щось добре для нашої планети.

11 учнів із України протягом трьох днів переймали досвід волонтерства: саджали квіти, кущі, дерева; поливали та стригли газони; організовували обіди для соціально незахищених. Мене найбільше вразила велика кількість людей, яким було небайдуже майбутнє їх країни, що фінансували ці заходи та працювали на волонтерських засадах. Бо всі вони освічені, позитивно налаштовані та відкриті до спілкування.

А сюрпризом від наших партнерів стала культурна програма: екскурсія по Берліну й вечірка. Ну, а ми пригощали варениками та співали українські пісні.

 Найголовніше, що я зрозуміла, - це те, що кожен своїми маленькими діями, будь-то відмова від використання поліетиленових пакетів, висадка дерев та квітів, допомога людям із особливими потребами або соціально незахищеним, може зробити цей світ і країну кращими! Давайте робити це разом!

Соломатіна Наталія, 8А клас

Коментарі

Фонд Выпускников