Європейський математичний турнір

Минск

З 27 лютого по 4 березня команда Русанівського ліцею здійснила подорож до Мінська, де взяла участь у Європейському математичному турнірі (European Math Tournament), тобто міжнародному турнірі математичних боїв. Хотілося б сказати декілька слів про цю подію.

Окрім нашої (єдиної української!) команди, учасниками були шести-семи-восьмикласники з Росії, Казахстану та Болгарії. З останніми, до речі, ми дуже потоваришували й проводили багато часу разом у спільній компанії). Минск 4
Задачі, запропоновані оргкомітетом турніру, були оригінальними й цікавими, а команди суперників, безперечно, сильними. Проте й нам вдалося досягти непоганого результату - ІІ місце в першій лізі.

Неймовірно захоплюючою була програма поза змаганнями: ігри, квести, вікторини «На інших подивитися й себе показати», на знання країн, міст, їх культури та традицій. Ми отримали найвищий результат. А лекції з квантової механіки та теорії відносності були дуже пізнавальними.

Ми дуже цікаво й з користю провели час: розважилися й дізналися дещо нове, набралися досвіду. А щодо погоди, якою зустріла нас Білорусь… то її можна описати віршиком, який я написала в якості відповіді на одне із завдань квесту «Острів скарбів»: Минск 3

Цветёт вот маленький подснежник,
А за окном лежат снега.
Весны мы ждём цветущей, нежной,
А тут держи – метель, пурга…
Мы погружаемся в мир грёз:
Весна, романтика, мороз!

Ліза Ткач, 8-Б

Коментарі

Фонд Выпускников