Впевнена перемога на Всеукраїнському етапі МАН

«Гордість народу, серце і мрія: в числах відчула музику..»  - так говорили про Гипатію Александрійську, представницю старогрецької філософії та математики. І хоча це було так давно, сакральний зміст цієї фрази є актуальним  сьогодні. Бо є у нас  в ліцеї  тендітна дівчина, зі скромністю в очах, яка  виявилися неймовірно сильною на шляху до математичного Олімпу.

Козаровицька Поліна, випускниця 11-Б класу розглянула нерівність Карамати, одну з найцікавіших, але не дуже відомих нерівностей у алгебрі. Систематичний підхід до вивчення цієї теми привів Поліну до поняття  мажоруючих трикутників, яке яскраво  ілюструє можливості алгебраїчних методів  у геометричних задачах.

Уявляєте??  Багато хто з нас і не чув про це… А вона сформулювала та довела ряд нетривіальних  задач-нерівностей, складних на перший погляд, але ефектно розв'язуваних за допомогою нерівності Карамати.

 Поліна пройшла всю дистанцію дуже гідно: нові знахідки, жорстка конкуренція, системна робота з керівниками та надихаючі історії від сучасних математиків.

Робота Козаровицької Поліни «Нерівність Карамати та її застосування»,  посіла абсолютне ІІ місце на фінальному етапі  Всеукраїнського конкурсу наукових робіт учнів Малої академії наук (секція математичного  моделювання),  була окремо відзначена членами журі за вдало поставлені завдання дослідження та якісне викладення матеріалу.

 Дякуємо випускникам ліцею -  студенту  ІІІ курсу КНУ ім. Т.Шевченка Афанасьєву Д. та доценту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Яковлєву С.В., які допомагали Поліні отримати необхідні, інтелектуальні й  практичні компетенції; уміння працювати в команді, формулювати питання та бути цілеспрямованою.

        Вітаємо Поліну із заслуженою перемогою!
І нехай в майбутньому, на її науковому небосхилі,  зорі засяють ще яскравіше!

 Педагогічний колектив

Коментарі

Фонд Выпускников