Учні Рл на І всеукраїнській π-конференції

Чи чули ви про Міжнародний день числа π? Так, це  неофіційне свято, яке відзначається лише любителями математики. Але в ньому, як і в числі 3,14… є щось  нескінченне, бо протягом тижня була крута нагода долучитись до нестандартних змагань і цікавих експериментів.

18 березня відбулась Перша всеукраїнська наукова π-конференція. У заході,  присвяченому математиці та її застосуванню в різних аспектах життя, організованому Малою  академією наук України побували й ми.

Прослухавши привітання від закордонних математиків, мали нагоду ознайомитися з доповідями переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту. Це були оригінальні роботи з новими ідеями або підходами до розв’язання задач, що допомогло розширити наше уявлення про різноманіття дослідницьких робіт, можливостей застосування математики. Було надзвичайно цікаво, і навіть тривога не змогла завадити об’єднанню людей, захоплених наукою. До речі, з гордістю скажемо, що укриття в нашому ліцеї неперевершене, і точно не зрівняється з укриттям червоного корпусу КНУ…

А далі настала наша черга презентувати свої роботи.  Попри хвилювання, доповідати було надзвичайно цікаво, отримані враження та емоції неможливо порівняти з онлайн захистом наших МАНівських робіт. Ще пізнавальнішим було обговорення наших доповідей, адже навичка зрозуміти питання і вдало на нього відповісти надзвичайно важлива для майбутніх науковців та науковиць. Такий досвід точно знадобиться у майбутньому!

Після численних доповідей, натхненні та радісні, ми скуштували славнозвісний π-торт, продовжуючи обговорювати доповіді учасників. Чудовим завершенням конференції стала лотерея. Ми отримали подарунки: книги та сертифікати у Музей науки.

Дякуємо Русанівському ліцею, Малій академії наук та усім організаторам за чудову можливість щораз занурюватись в улюблену науку та фанатіти від неї, перебуваючи у колі мудрих однодумців.

Щиро віримо, що таких заходів буде більше!..

Оля Михайлик, Даша Горецька, учениці 10 класу

Коментарі

Фонд Выпускников