Учні 8 класу про дистанційне навчання в Рл

Минув перший тиждень онлайн навчання. Які ж спостереження? 
Виявилося, що достатньо ситуації та декількох днів, щоб підготуватися до першої пари онлайн.

Мої перші спостереження за учнямиː ті, хто з'являється на зв'язку, вмотивовані на навчання,  активні на уроці, мають запитання та бажання вчитися. Діти більш уважні та зосереджені на онлайн уроці, немає факторів, які їх відволікають: однокласників, шуму, розмов. У дистанційному навчанні дуже важливо виконувати роботу в призначені терміни, і це  дуже гарна навичка.

У дітей під час онлайн навчання з'являється більше питань, як виконати роботу,  учні  вже не розраховують на сусіда за  партою, який потім розкаже чи підкаже, а розуміють,  що  потрібно розраховувати  на себе. Також більше питань і по змісту уроку, а,  як відомо, процес навчання - це і є відповіді на запитання учнів. Нашим ліцеїстам до вподоби процес дистанційного навчання, і вони поділилися своїми враженнями.

«Дистанційне навчання незвичне, але цікаве. Уроки дуже змістовні, а розклад — втілення мрії! Величезний плюс у тому, що таке навчання дуже затишне: домашня атмосфера, чай, додаткове спілкування з однокласниками та вчителями».

Аня Корженко

«До початку роботи в Zoom було складно зібрати себе. Домашніх завдань багато, а організуватися складно. Після початку лекцій багато моментів стали зрозумілішими, а завдяки спілкуванню із вчителями та однокласниками відчувається причетність до освітнього процесу. Звичайно, краще ходити до школи, але в даній ситуації дистанційне навчання - найкращий спосіб отримувати знання».

Іра Нагаєвська

«Загалом дистанційне навчання подобається, іноді виникають деякі незручності та технічні проблеми, але з ними можна впоратися,  є більше вільного часу для саморозвитку та відпочинку, матеріал отримуємо на тому ж рівні, що й в ліцеї, з цим проблем немає. Так само дуже зручно, що є обідня перерва, а ще подобається  «Ранкове коло», яке дозволяє увійти в режим робочого дня. Домашнього завдання задають приблизно стільки ж, як і раніше, але з деякими вчителями виникають непорозуміння щодо наших «дедлайнів».  Дистанційне навчання цілком на гідному рівні, економить наш час, але кількість годин деяких предметів менша, що може негативно вплинути на  вивчення окремих тем та на освітній результат учнів».

Аліна Лях

«Дистанційне навчання мені подобається, тому що на уроках ти відповідаєш лише на ті питання, на які точно знаєш відповідь. До того ж, мені не доводиться вставати о 7.20 та їхати до ліцею в тісному трамваї. Коли б нам не доводилося усю другу половину доби сидіти вдома, я б з радістю навчався у такому форматі весь рік!»

Коля Тарасенко

«Це, звичайно, цікавий досвід. У мене виникли труднощі, бо змінився графік, адже більше не треба прокидатися зрання. Також звикла щодня приходити в ліцей, а тепер до вечора знаходжуся вдома. Працювати в такому режимі мені подобається, бо затишніше. Ніяких проблем більше не виникало, дуже рада що наші вчителі такі молодці і разом з нами звикають до нового формату. Так тримати!)»

Ксюша Кримська

«Безумовно, для мене це є абсолютно новим досвідом,  незвично, але в хорошому розумінні. Я неймовірно радий і вдячний, що наші вчителі так швидко змогли адаптуватися до системи дистанційного навчання й уроки відбуваються так само якісно, як і було під час занять у ліцеї.

Є дуже багато позитивних аспектівː   більше вільного часу та й навчання стало легшим (у тому сенсі, що не треба нікуди поспішати й підготовка до уроку займає менше хвилини). Ще за 20 хвилин перерви є досить часу аби перекусити, випити чаю й спокійно налаштуватися на подальшу  роботу.

Також немає ніяких сумнівів у тому, що ми навчаємося виконуючи навчальну програму.  Наші вчителі якісно викладають  матеріал і ми можемо взяти чимало з уроку.

Я щиро вдячний  за мотивацію та можливість навчатися не байдикуючи».

Нікіта Лопатенко

Оголосили карантин? Не проблема! Без знань та інформації ми не залишилися, дистанційна освіта може бути такою ж якісною та ефективною як і класична, а також, це привід навчитись чомусь новому та впевнено крокувати вперед. Разом – зможемо!

Класний керівник 8 класу - Зацаринна Вероніка Євгенівна

Коментарі

Фонд Выпускников