Про збір «Натхнення»

30-31 серпня 2014 р. учні Русанівського ліцею взяли участь у зборі «Натхнення»: «Ми — твій світанок, Україно», на який нас запросили друзі — Чернігівський обласний педагогічний ліцей.

Наша подорож до старовинного містечка Седнева, а саме табору «Зміна», була захопливою та насиченою.

Одразу приємно вразила дружня атмосфера, щира гостинність учнів і викладачів ЧОПЛу.

За ці 2 дні ми встигли посісти II місце в історичному брейн-ринзі, взяти участь у турнірі з волейболу. Також наші хлопці відчули себе справжніми козаками або ж маленькими розбійниками в козацькій грі «Січ». Команда «РуЛі» виступила зі своїм гумористичним номером на концерті «Усміхнися, Україно». Після цього II курс фізмату ласкаво запросив на свою вечірню «Свічку», де ми всі дізнались трошки більше один про одного.

А наступного дня на нас чекала бадьора зарядка під веселу, енергійну музику. Після сніданку була можливість відвідати майстер-класи, інтерактивні заняття з мистецтва, екології, математики тощо. Наші викладачі — Григорій Борисович та Оксана Петрівна — теж проводили заняття. Усім дуже все сподобалось. Кожен знайшов, що його цікавило, зміг себе проявити.

Перед від’їздом на нас чекала цікава екскурсія по Седневу. Ми побачили маєток Андрія та Іллі Лизогубів, Шевченкову липу, 500-літній Богданівський дуб, Свято-Воскресенську церкву, пам’ятники Глібову, братам Лизогубам, Козацькій пісні, молодому Шевченку. Також ми відчули прохолодний і освіжаючий подих річки Снов, помилувалися чарівними кручами, глибочезними ярами та дивовижними лісами. Наприкінці екскурсії ми завітали до козацької Свято-Георгіївської дерев’яної церкви XVIII століття, де знімався фільм «Вій» за повістю М.Гоголя. Цікаво, що 18 років тому наші ліцеїсти разом із ЧОПЛОм намагалися врятувати цей храм від руйнування. Бачимо, що їхні зусилля були недаремними — сьогодні це діюча церква.

Нам дуже не хотілося прощатися з нашими чернігівськими друзями, але треба було їхати. Збір надихнув нас на новий навчальний рік, на творчість, ще раз переконав, що Україна — ЄДИНА КРАЇНА.

Настя Сахацька, 10 клас, Соня Курбатова, 9 клас

Новости лицея по email:

Коментарі

Фонд Выпускников