Семінар з Геометричного Конструювання у Русанівському ліцеї

Вивчення математики збагачує наше життя. А для тих, хто хоче знати більше, запрошуємо до Русанівського ліцею. Нещодавно, в конференц залі нашого ліцею відбувся семінар з Геометричного Конструювання (Гекон).

Під час зустрічі з Юрієм Білецьким (співзасновником школи «Базис»), випускником Рл  ми  дізнались про три рівні складності ГеКону. Перший ("фан") рівень доступний для учнів будь-якої математичної підготовки, починаючи з 8-го класу. А наступні "фітнес" та "спорт" можна опанувати згодом. На семінарі було розібрано декілька задач, що варіювались по рівню складності та різними способами.

Задачі ГеКону зовсім не схожі на ті, які ми, учні, звикли розв'язувати, тому спочатку можуть «спантеличити». Але, згодом, дійсно бачиш всю їх всеосяжну красу. Вражає новий підхід у розв'язанні цих задач! Ти вчишся мислити нестандартно, творчо та застосовувати вже пройдений матеріал у новий спосіб. Наприклад, гомотетію в одній із задач семінару.

Взагалі, це був дуже цікавий досвід, який приніс багато позитивних емоцій та натхнення. Ключові якості, які розвиває математичне мислення, — це характеристики, які ми всі повинні цінувати: впевненість в собі та прагнення розв’язувати найскладніші, іноді, на перший погляд, «нерозв’язні» завдання і проблеми. Було дуже приємно провести час в дружній атмосфері, розв'язувати задачі в оточенні однодумців.  

Ми вдячні Юрію Білецькому за проведену цікаву, компетентну, мотивуючу та пізнавальну зустріч!

 Ольга Михайлик, 10-А клас

Коментарі

Фонд Выпускников