Питання наші, відповіді Ваші – Світлана Орестівна Тимошенко

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - %25D0%2594%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25B9%25D1%2582%25D0%25B5%2B%25D0%25B7%25D0%25BD%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BE%25D0%25BC%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%258F.png

А чи могли б ви відверто розповісти про себе? Для когось дивно це почути, а хтось із радістю поділиться.

Сподіваємось, що цей проект започаткує нову творчу справу, з якої ліцеїсти черпатимуть сили, енергію, знання, натхнення, світло і тепло для душі.
Про багатогранне життя наших вчителів у рубриці "Знайомтесь!"

Заступник директора, учитель історії Світлана Орестівна Тимошенко

Вам завжди подобалась історія, чи був якийсь інший улюблений предмет?

Історія не була моїм улюбленим предметом у шкільні роки. Я захоплювалась фізикою, любила й математику, навчалась у профільному класі. Проте так склалось, що вступила на історичний факультет.

Чим Ви займаєтесь поза межами ліцею?

У мене є хобі - посткросінг. Обмінююсь листівками з людьми по всій Україні та за її межами. Це просто цікаво й приємно! Люблю читати, але зараз часу не вистачає, і тому слухаю аудіокниги… А ще - танці, адже займалась ними в дитинстві. Вальс і танго залишились моїми улюбленими жанрами. У них закладено не лише майстерність, а й глибокий емоційний зв'язок між партнерами. Радію, коли бачу наших учнів і випускників кружляючих  в ритмі танцю. Часто переглядаю відеоролики. Вражає!

Яка улюблена книга шкільних років?

Читала багато, зокрема Джеймса Фенімора Купера. У мене була ціла серія його романів. Навіть пам’ятаю обгортки книжок, бо купувала їх сама на зекономлені гроші. Придбати бестселери та популярні видання було не зовсім просто: треба було їх замовляти й місяцями очікувати надходження. Але більш за все, любила поезію. Захоплювалась І.Франком та О.Пушкіним. Я щодня читала, перечитувала, переписувала, цитувала, бо кожен їх рядок - неперевершений.

Якій музиці надаєте перевагу?

З віком вподобання змінюються… Слухаю те, що за «душу бере», люблю й класичну музику.

Які, на Вашу думку, три найважливіші якості сучасного учня?

Я вважаю, що сучасний учень ефективний комунікатор, бо легкий у спілкуванні, вміє вільно знаходити інформацію, висловлювати свої думки й реалізовувати свої бажання. Цієї доступності мені дуже не вистачало, коли навчалась в школі... А зараз кожен із нас може дізнатись про все на світі, було б бажання. Інтернет - це чудовий винахід ХХ століття!

Що обов'язково буде у РЛ майбутнього?

Мрію, щоб у ліцеї, насамперед, не було ніякого обов’язкового оцінювання учнів. Спілкування, неповторність, науковість, творчість усіх тих, хто переступає поріг нашого ліцею! А ще – неймовірне бажання бути причетним до Ліцею.

Які людські риси Вам найбільше імпонують?

Я не терплю брехні! Ціную відвертість, відкритість у стосунках, поважаю справедливість у взаємовідносинах та вірність.

Який Ваш улюблений історичний діяч?

Маргарет Тетчер. Я захоплююсь цією жінкою, дипломатом, політиком, мудрою людиною.  Вона - еталон здорового глузду, розумових здібностей і  політичного хисту.

Інтерв`ю брала учениця 10-А класу, Лозинська Анна.

Коментарі

Фонд Выпускников