Питання наші, відповіді Ваші – Ганна Миколаївна Кулічук

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - %25D0%2594%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25B9%25D1%2582%25D0%25B5%2B%25D0%25B7%25D0%25BD%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25BE%25D0%25BC%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%258F.png

А чи могли б ви відверто розповісти про себе? Для когось дивно це почути, а хтось із радістю поділиться.

Сподіваємось, що цей проект започаткує нову творчу справу, з якої ліцеїсти черпатимуть сили, енергію, знання, натхнення, світло і тепло для душі.
Про багатогранне життя наших вчителів у рубриці "Знайомтесь!"

Учитель історії та правознавства,
класний керівник 7-А класу - Ганна Миколаївна Кулічук

Як Вам спало на думку створити дебатний клуб?

Це була ініціатива адміністрації, адже дітям потрібно спілкуватися між собою, навчатися висловлювати власну позицію, свою думку. І дебатклуб неформальний, не має стандартних рамок: можна сперечатися, влаштовувати балаган, обговорювати моменти, які здавалися недоречними. Я цю ідею підтримала, бо люблю спілкуватись, та й професія спонукає.

Як Ви потрапили до ліцею?

Я вірю в долю! Якось я зайшла на сайт ліцею. Усе перечитала, передивилася фото вчителів і подумала:«Клас! Які молоді! Усміхнені…» Подумала, що складно, але цікаво в РЛ працювати, шкода, що шукають математиків. А через півроку,  мені зателефонувала Світлана Орестівна й  запросила до ліцею. Я, біжучи з курсів, уся захекана, відповіла: «Подивимось…». І вже наступного дня я йшла до ліцею міркуючи, що ця дорога, напевно, буде моїм шляхом на роботу. Поспілкувавшись зі Світланою Орестівною, вирішила залишитися.

Чому Ви вибрали історію?

У шкільні роки мені подобалось усе. Я навчалась у класі з математичним профілем, але рівень був не такий, як у вас. Вступила до Університету харчових технологій на інженера-механіка. Потім подумала,  що так не хочеться  малювати ці креслення, по яким моя мала племінниця буде лазити, ще й  зір погіршився… Проти волі батьків забрала документи, хоча мене вмовляли: заміж вийдеш, у нас хлопців багато, а  історію почитати можна. Але я пішла.

Навчалась на експерта культурно-історичних цінностей. І дуже рада, що закінчила. Тому, історія…продовжується…

До цього Ви працювали вчителем? Чи кимось іншим?

Ні, у мене була лише практика. Будучи  студенткою, я ще не вміла розподіляти час, щоб працювати й навчатися одночасно. Працювати почала після закінчення університету в ролі репетитора на курсах. Це дало мені хороший старт.

Чим Ви ще займаєтесь, окрім ліцею? Чи є у вас хобі?

Багато чим захоплююсь, залежить від настрою. Мені подобається вишивати, я обожнюю коней (це моя слабкість). Вони допомагають мені заспокоїтись, зняти напругу, відволіктись…

Кого б з учителів Русанівського ліцею Ви б хотіли бачити своїм у шкільні роки?

У кожного вчителя є своя родзинка. Я захоплююсь учителями з цікавинками. Не була на уроках Оксани Петрівни, але вона мені імпонує, імпонують її деякі урочні моменти, а також Інна Мойсеївна, але я хочу, щоб це були всі вчителі, важко когось виділяти.

У кому з учнів Ви бачите себе в шкільні роки?

Тут так само, як і з учителями, не можу вибрати когось одного. Я була дуже тиха, але якщо допечуть, то… Тепер я змінилася . Зараз більш стримана. У своїй школі була активною у Раді Самоврядування: перероблювала пісні, вірші,постійно чимось займалася. Мені подобалось працювати в Раді, але найбільше  полюбляла просте спілкування. Ми були двигуном всієї школи. Я від цього «кайфувала».

У ліцеї є 2 головних приколіста, один з них – Ви. Ваш улюблений мем?

Почекайте, можна вибрати з якихось конкретних? Ви знаєте, я просто сама створюю меми. Пам’ятаєте, Тоні Старк – такий феодал і підпис: «Я себе так відчуваю». Головне – щоб не був злий, нехай саркастичний, але без образ.

Ганно Миколаївно, кого б з історичних постатей Ви хотіли б бачити своїм чоловіком?

Ха-ха-ха. Зачекайте, з якої епохи можна обирати?

Зі Старого світу до Новітньої історії. Можливо, Наполеона чи Гітлера?

Не скажу, наприклад, Гай Юлій Цезар, бо він погано закінчив, та й Гітлер... Давайте так -  Нобеля. З ним є 2 цікаві факти - не присуджують премії за досягнення в галузі математики і премія миру. Але знову ж таки, я не знаю, яка він особистість. За людину мають говорити її вчинки... Історія часто суб’єктивна.

            І наостанок: яке питання Ви, можливо, хотіли б почути й дати відповідь на нього?

Чи хочете ви щось кардинально змінити в своєму житті?

Ні…

Інтерв'ю брали учні 10 А класу Лозинська Анна і Придка Назарій.

Коментарі

Фонд Выпускников