Наші в NASA!

nasa2

Міжнародний щорічний хакатон - відкрита програма Національного Агенства США з Аеронавтики та дослідження космічного простору, який об’єднує тисячі новаторів, розробників, дизайнерів і просто тих, хто обожнює космос.. Цього року, учні Русанівського ліцею теж долучились до хакатону NASA Space Apps Challenge.

Базуючись на даних NASA, учасники створювали проекти для відслідковування наслідків стихійних лих та кризових ситуацій, вирішували проблеми забруднення повітря, відстежували та аналізували Земну кріосферу, створювали відео про астероїд Bennu, вивчали зміни льодовиків Арктики та Антарктики, розробляли концепт капсули часу, яка розповіла б неземним цивілізаціям про людську культуру та сонячну систему. nasa1

Команда Русанівського ліцею, а саме: Киричек Микола та Буря Діана (11-Б кл.), Тішков Микита (11-А кл.), Шляхтун Прохор (9-Бкл.) працювала над проблемою відслідковування наслідків танення льодовиків. У результаті плідної роботи було створено картографічний веб-сервіс, який в онлайн-режимі досліджує прогнози погоди і відображає місця можливих паводків, попереджаючи людей про смертельну небезпеку.

Незабутні враження та неймовірна атмосфера під час спілкування з професіоналами-менторами проекту!

Дякую друзям, з якими протягом 48 годин (без перерви на сон!) відчуваючи суворий дедлайн, працював пліч-о-пліч та отримав безцінний досвід роботи в команді!

Микола Киричек, учень 11-Б класу

Коментарі

Фонд Выпускников