Наші мізки трохи позакипали, або про «Квітень-фест 2018»

Кожного року у квітні в Русанівському ліцеї на честь його Дня народження проходить феєричний захід «Квітень-фест». Фестиваль триває близько тижня, а кожного дня відбувається щось цікаве. Цю подію ми чекаємо весь навчальний рік. Для нас проводять олімпіади, конкурси, вікторини, концерти, лекції від професіоналів різних галузей. Також на «Квітень-фесті» кожний клас може показати свої таланти на спільному концерті, станцювавши танок, заспівавши пісню або показавши гумористичну сценку, – ми маємо великий простір для креативу! Отже, варто розповісти про кожен день цього чудового квітневого тижня. photo-161

Першого дня, у п’ятницю, ми відвідали неймовірний концерт знаного оркестру НАОНІ, який грав спеціально для учнів Русанівського ліцею. Лунали пісні як відомі, так і малознайомі, українські та іноземні. Концерт тривав усього годину, але час дуже швидко і непомітно пролетів – хотілося послухати ще, хоча б півгодинки… Я була зачарована злагодженою майстерною грою виконавців.

Другого та третього дня, у суботу та неділю, проводилися олімпіади з математики та з головоломок. Я беру участь в олімпіаді з головоломок уже другий рік поспіль і можу сказати, що декілька годин мозкового штурму, розв’язування різноманітних головоломок дуже захоплює! Це був цікавий досвід. photo-60

Четвертого дня, у понеділок, був день здоров’я, який проводив 9 клас, а також відбулися спортивні змагання. Учні змагалися за право називатися кращими гравцями у волейбол у РЛ, а інші ліцеїсти палко вболівали за своїх однокласників та класних керівників. Спортивно-урочистий дух панував у спортзалі! Переміг 11-А. Ми теж здобули й свою маленьку перемогу, вигравши у 8-А.

П’ятого дня, у вівторок, відбувся один із моїх найулюбленіших заходів фестивалю – «Гуманітарна карусель», у якому всі математики поринули у світ поезії, красномовства та граматики. Увесь ліцей гасав по етапах, виконуючи цікаві завдання. Я була в захваті!

Шостого дня, у середу, на першому уроці, до нас прийшла журналістка- копірайтер, мама мого однокласника Артема Камиша і провела лекцію на тему «Журналістика і копірайтинг». Я навіть замислилась, а чи не зайнятись мені журналістикою? Лекція пройшла чудово, я справді дізналась багато нового про цю професію. photo-86

Після уроків відбулося нагородження призерів олімпіад ліцею, і кожного разу, як наші ліцеїсти отримували грамоти, ми шалено плескали в долоні, відчуваючи гордість за кожного з них.

Сьомого дня, у четвер, сталася найвизначніша подія, до якої всі готувалися, кульмінація «Квітень-фесту 2018» – «Тріумф ліцею»! Кожен клас приготував виступ.

Старанних та активних протягом року ліцеїстів нагородили золотими й срібними значками РЛ, а також оголосили переможців у номінаціях ліцею. Переважав схвильовано-піднесений настрій, відчувалась надзвичайна урочистість!

Восьмого дня, у п’ятницю, відбувся брейн-ринг, на якому кожен охочий міг випробувати свої розумові здібності. Також до нас завітав талановитий інженер, який прочитав лекцію на тему «Що спільного між користю, задоволенням та аналоговим дизайном?», під час якої ми зрозуміли, що ж таке аналоговий дизайн, хоч і наші мізки трохи позакипали!

Цей тиждень був сповнений яскравих вражень та емоцій. Кожен «Квітень-фест» по-особливому закарбовується в нашій пам‘яті назавжди.

Дякуємо нашим учителям, випускникам і спонсорам за це свято!

Кобизька Софія, 8-Б

Коментарі

Фонд Выпускников