«ТУРНІР ЧЕМПІОНІВ» У ВІННИЦІ.

Очима Дарини Кравець, учениці 10 класу Русанівського ліцею

З 27 квітня по 1 травня команда Русанівського ліцею брала участь у ХIХ Всеукраїнській комплексній олімпіаді «Турнір Чемпіонів», яка відбувалася у Вінниці. Цей турнір – змагання дуже високого рівня. Багато його учасників є призерами Всеукраїнських олімпіад. Цього року в турнірі брали участь команди Вінниці, Харкова, Львова, Донецька, Дніпропетровська, Черкас, Києва, гості з Росії (м.Іркутськ)

У складі нашої команди були: Соскін Даніел, Каричковський Женя, Кравець Дарина, Чаповський Женя, Ніколаєв Антон, Діомідов Женя, Білогуб Дмитро, Марченко Дмитро, Язуполь Юрій. На цю олімпіаду наш ліцей приїхав уперше, і результат – 9 місце з 13 команд – я не вважаю поганим. Особливо, якщо врахувати, що Женя Діомідов з молодшої ліги нашої команди посів почесне третє місце з фізики та у комплексному заліку. Але хочу, щоб у наступному році ми виступили краще.

Турнір має деякі особливості. Всім учасникам видають зошит, надрукований спеціально до турніру та з його символікою, який потім віддають учасникам, і ті забирають його з собою. На інших олімпіадах такого немає. Крім того, існує таке правило: якщо учасник отримує 0 балів за принаймні одну з трьох дисциплін (математика, фізика, програмування), то ВСІ його результати анулюються. Багато учасників отримали 0 з програмування, і з усіх учасників с ненульові результати мали всього 57 конкурсантів з більш ніж 100 учасників.

Програма турніру була дуже насиченою.

Ми прибули до Вінниці 27-го ввечері. Нас поселили у достатньо комфортний гуртожиток Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педпрацівників.

Наступного дня після сніданку всіх відвезли автобусами до місця відкриття олімпіади – фіз-мат гімназії №17. Там же потім учасники розв’язували задачі. В той же день відбувся перший тур змагань – математика. Задачі дали достатньо складні – приблизно як другий тур київської міської олімпіади. Журі перевіряло розв’язки вночі, и наступного дня вже були відомі результати.

29-го, у неділю, провели два тура фізики. Вранці – теоретичний, після обіду – експериментальний. Теорія була нескладна, але на неї було мало часу. А експеримент був розрахований на 11 клас, тому 10 мало що зміг зробити.

У понеділок були 2 тура інформатики – особистий та командний. Задачі особистого були легші, ніж на київському міському турі, а на командний дали складні задачі та мало часу. Крім того, на команду з 3 осіб давали 1 комп’ютер, що не дозволяло одночасно писати різні задачі.

1-го травня, у вівторок після обіду, урочисто нагородили переможців та закрили турнір, після чого команди почали роз’їжджатися.

У Вінниці є дуже гарний фонтан із світло-музикальним шоу.


Частина нашої команди та команда Іркутська до нього ходили у неділю, після вечері. Навіть заради тільки того, щоб побачити його, варто було приїжджати.

Мені дуже сподобався рівень організації турніру. Зробити в один день 2 олімпіади і при цьому вчасно привозити всіх на обід нелегко. Оргкомітет із цим упорався.

Загалом, у мене про «Турнір Чемпіонів» залишилось багато приємних спогадів, і я дуже хочу поїхати туди у наступному році.

Коментарі

Фонд Выпускников