І знову про олімпіаду з математики…

Я поринула у всю процедуру підготовки та проведення олімпіади лише, коли почала працювати в  Русанівському ліцеї, хоча дізналась про цю традицію ще рік назад. Що мене вразило?

 Насамперед – відбір задач: невимушене спілкування вчителів і випускників, про математику і не тільки; корекція умов геометричних задач; доброзичлива робота творчої групи, до якої долучалися усі небайдужі, навіть по Скайпу;  обговорення авторських задач усіма,  кому це  цікаво!

І ось настав день олімпіади. Знову щось неймовірне: учні допомагають організовувати процес; учителі, випускники та гості цього свята з радістю та наполегливістю працюють у журі. І, що цікаво, ніхто не намагається уникнути роботи.. Адже кількість учасників, не тільки для мене, була несподіваною.

На щастя, все вдалося!!

Формат проведення олімпіади дуже цікавий. Наймолодші учні, спілкуючись із членами журі, пояснювали свої розв'язки, виправляли помилки та  мали  право на другу спробу. А ще, дуже хвилювались, щоб пройти у другий тур. І було прикро бачити засмучені обличчя, і навіть сльози на очах…

Щодо старших учасників, то це випробування на вміння слухати і чути один одного, вибудовувати спільну лінію розв’язання задачі, а ще робота в команді…ДРУЖНІЙ І ДОБРОЗИЧЛИВІЙ КОМАНДІ.

Атмосфера цього дійства просто неймовірна! І день,  проведений на олімпіаді з математики Русанівського ліцею, наповнив кожного учасника позитивними емоціями, незабутніми враженнями, добром і затишком.


І. Жук

Фото олімпіади

Фото нагородження переможців олімпіад РЛ


Коментарі

Фонд Выпускников