I Всеукраїнська олімпіада геометричної творчості

received_1807602022874162

Однієї лютневої п’ятниці учні Русанівського ліцею на чолі з Григорієм Борисовичем Філіпповським та випускником Даніїлом Афанасьєвим вирушили до Вінниці на олімпіаду геометрії імені В. А. Ясінського.

В’ячеслав Андрійович Ясінський - широковідомий математик, задачі якого декілька разів були представлені на Міжнародній математичній олімпіаді, та неперевершений учитель, учні якого досягли високих вершин.

Ця олімпіада є першою у своєму роді Всеукраїнською олімпіадою з геометрії. До того ж, вона мала досить незвичний формат, адже до задач можна було отримати вказівку, що могло допомогти при розв’язанні, а учасники мали можливість спілкуватись з журі. DSC_0672

У Вінниці нас зустріли дуже тепло та доброзичливо, намагаючись кожному забезпечити максимально комфортні умови. Для тих, хто не пройшов до другого туру, було організовано розважальну програму у вигляді математичної вікторини та конкурсів. На закритті майже всі ліцеїсти отримали почесні грамоти, деякі з них – цінні призи, а Григорій Борисович виступив з цікавою та пізнавальною промовою. Усі повернулись додому, повні позитивних вражень та задоволення від поїздки!

(учениця 10-Б класу Русанівського ліцею П.Козаровіцька)

IMG_20180217_125917

17 лютого Русанівський ліцей взяв активну участь у I Всеукраїнській олімпіаді геометричної творчості імені В.А. Ясінського. Олімпіаду організував та провів Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського. Разом із 16 учнями 8-10 класів ліцею, в олімпіаді взяли участь учні провідних шкіл Вінницької області та інших міст України.

Олімпіада носить ім’я В’ячеслава Андрійовича Ясінського – Заслуженого вчителя України, який за роки своєї натхненної праці виховав плеяду талановитих учнів, опублікував статті та книги, які так необхідні вчителям і учням, які захоплюються математикою.

DSC_0796 Він – автор багатьох завдань, які можна було побачити в олімпіадах усіх рівнів, включаючи Міжнародні олімпіади з математики та геометрії. З його ім'ям пов'язані успіхи багатьох поколінь українських школярів на олімпіадах міжнародного рівня!

DSC_0374

Оргкомітет на чолі з учнем і однодумцем В.А.Ясінського, кандидатом фізико-математичних наук Олексієм Борисовичем Панасенко, провів олімпіаду та всі пов'язані з нею заходи на найвищому рівні! Нас, як і всіх інших учасників олімпіади, дуже тепло зустрічали у Вінниці!...

Щодо результатів – 14 із 16 учнів ліцею розв’язали значну частину непростих, але цікавих задач, та стали призерами олімпіади. Особливо хочеться відмітити абсолютне III місце Артема Фітісова (8-Б клас) і абсолютне І місце Владислава Радомського (9-А клас) серед учнів 8-9 класів з поглибленим вивченням математики!

DSC_0027

Керівник секції МАН, випускник Русанівського ліцею, Даніїл Афанасьєв відмінно виступив у конкурсі "Методичні знахідки вчителів" і посів третє призове місце! А учень 9-А класу Андрій Мостовий став автором однієї із задач для 10-11 класів! Щирі вітання переможцям!

Також хочемо подякувати Фонду Випускників Русанівського ліцею, за підтримки якого відбулася ця поїздка. Слова особливої ​​подяки – Юрію Кулику, який забезпечив таку необхідну допомогу в своєчасному оформленні та отриманні залізничних квитків!..

Ми дуже вдячні та цінуємо таке ставлення випускників до Ліцею!

(вчитель математики Русанівського ліцею Г.Б.Філіпповський)

Коментарі

Фонд Выпускников