Емоції та почуття

Будь-хто може розгніватись – це легко. Проте виявити гнів стосовно саме тієї людини, яка на це заслуговує, потрібною мірою, у відповідний час, для досягнення гідної мети й у відповідній формі – це не легко.
Аристотель

Емоційний інтелект – являє собою набір навичок, які допомагають нам розпізнати свої почуття, емоції та емоції інших людей, управляти емоціями.
Безумовно, це корисний інструмент керування собою та взаємодії з іншими людьми. Навички ЕQ допомагають нам і в особистих взаєминах, і в професійній реалізації.

Тому протягом минулого тижня для учнів 8-10 класів Русанівського ліцею були проведені заняття, які сприяли формуванню вміння усвідомлювати й адекватно виражати свої емоції та почуття за допомогою міміки, інтонації, а також розрізняти та сприймати емоції й почуття свого оточення, розвивати комунікативні здібності.

Під час занять, завдяки ряду вправ, ліцеїсти дізналися про шість основних емоцій: радість, здивування, сум, гнів, страх і огиду. Усвідомили, що між думками, почуттями та поведінкою існує зв'язок і що емоційні проблеми викликаються не тільки ситуаціями, але і їх неправильним сприйняттям.

Коментарі

Фонд Выпускников