Екскурсія до Музею Лесі Українки

Настала по-справжньому тепла весна: пахощі бузку та сонячне тепло розлилися вулицями Києва. 

          І як же в таку пору не відвідати домівку весняної царівни – Лесі Українки, чия творчість так гармонійно переплетена з красою весни. От і ми, десятикласники, вирушили в Музей Лесі Українки. Однак перед тим як потрапити в казковий світ поетеси, треба пройти Ботанічний сад ім. А. Фоміна. Буйний цвіт сакур і магнолій нікого не залишив байдужим (у захваті не були хіба що алергіки).

          Врешті-решт ми перейшли поріг непримітної, на перший погляд, будівлі (ви впізнаєте її за характерним тому часу стилем модерн) та опинились у 18 сторіччі. А точніше в домі, у якому жила й творила родина Косачів протягом двох десятиліть.

          Рукописи, перші видання творів та особисті речі – усе це зберегло часточку своєї ідентичності ще з тих часів. Завзята екскурсоводка розказала нам багато цікавих і неочікуваних деталей, які ви не знайдете в звичайних шкільних підручниках. Ми пройшлися по кімнатах, де Леся ночами писала любовні елегії та слухала козацькі думи, записані на старовинний магнітофон. А до чого тут Едісон та Ейфелева вежа ви зможете дізнатись, якщо самі відвідаєте це чарівне місце.

           Закінчилась екскурсія супроводом українських пісень та віршів, бо в цей час у музеї проходив конкурс читців творів Олени Теліги. Екскурсовод та незабутній фінал залишать нам чудові спогади та знання.

 Дякуємо Марії Леопольдівні за можливість долучитись до музейної культури!

Шафаренко Валерія, 10-А

Коментарі

Фонд Выпускников