День ліцеїста в РЛ

  Бути ліцеїстом - що значать ці слова? 
Напевно, кожен день вчитися та дізнаватися щось нове, берегти друзів та допомагати іншим, вірити в свої сили та впевнено йти до мети.

    18 жовтня РЛ святкував День ліцеїста. Усі зібралися у родинному колі та радо вітали один одного. Цікавими були цьогоріч майстер-класи. Ми мали змогу познайомитися ще ближче, поспілкуватись, обмінятися досвідом та навичками. Згадаємо про них?

     Для математиків та фізиків проведено декілька захопливих лекцій та семінарів. Один з них мав назву “Неточності теоретичної фізики та їх наслідки в експериментальній». На прикладах веселих та незвичайних задач краще розумієш суть фізичних процесів. Не менш цікавим було доведення софізмів.

 А ще про шахи. Усім знайомий вид спорту заграв новими барвами на нашому святі. Партії були зіграні між учнями різних класів. Грали навіть утрьох! Для юних інженерів проводився майстер-клас з побудови найпростіших літаків. Правда з пенопласту, палиці, пластиліну та клею, але ми навчилися створювати літаки!

   Ліцеїсти - творчі люди. На одному з етапів ми довели, що наші руки з плечей, створивши картинку в одному з трьох стилів - аніме, пейзажі або герої “MARVEL”. Під час майстер-класу “Перспектива” вчились малювати, однак це були 3D малюнки. У результаті ми отримали сходинки, які були занадто реалістичними.

    Навіть старі й непотрібні речі ліцеїсти перетворювали на витвір мистецтва. Здавалося б кому знадобляться непрацюючі диски? Але, поєднавши їх з серветками, можна створити прекрасний елемент декору в техніці декупаж на етапі “Веселий клей”. Після майстер-класу “Грошове дерево” у вас залишились копійки, номіналом 1, 2 та 5, оскільки з них було виготовлено чарівні гілочки. Багато з наших ліцеїстів здатні не тільки штурмувати задачі, а й швидко опановувати нові види діяльності всього за 30 хвилин, наприклад, запальний ча-ча-ча. Любителі ручної праці мали змогу створити дракона з одного листа паперу або ж виготовити власну мотанку, що слугує оберегом.

       А для тих, хто захоплюються психологією цікавою була “Теорія обману”. Отримані навички з розпізнавання обману на рівнях тіла, слів та емоцій  без сумніву є корисними й потрібними.

    На наших майстер-класах було місце для тих, хто хотів просто відпочити. Бо робити візерунки на печиві не тільки весело, а й дуже смачно. Як не дивно, на майстер-клас “Плетіння сучасних кос” приходили не лише дівчата. Виявилося, що хлопці також були зацікавлені в розкішній зачісці.  Дивовижні маски з вусами та  посмішками виготовлялись на етапі “Flash Photo”. Усі отримали заряд позитиву та декілька прикольних фотографій. Що може бути кращим за веселу гру? “Improvisation” був створений для сміху. Вгадати хто ти, де і що робиш було складно через постійні жарти, проте це робило гру ще цікавішою.

На етапі “Пазл” учні змогли не тільки скласти невеличкі картини, а й відновити легендарне творіння Леонардо да Вінчі “Мона Ліза”, згуртувавшись у дружню команду.

    Цей день справді був особливим і незабутнім. Вітаємо всіх нових ліцеїстів та дякуємо організаторам за проведення свята. Ліцей - це не просто школа, а місце, куди хочеться вертатись щодня, працювати, творити та розвиватися. 

Фото звіт події

Маша Лазоркіна, 11-А клас

Коментарі

Фонд Выпускников