Акція «Інтеграція» в Русанівському ліцеї

Пс_3

Для кращої ефективності навчання в учнівському колективі дуже важливо підтримувати сприятливий, позитивний і необтяжливий психологічний клімат. Він виробляється всіма суб’єктами освітнього процесу, проте найбільше психологічна атмосфера залежить від самих учнів, їхніх зусиль, вихованості, культурного розвитку. Учителі та психолог можуть тільки допомагати в її покращенні. Саме тому з 28 січня до 2 лютого в Русанівському ліцеї була проведена акція «Інтеграція».

Пс_5

Учні 7-8 класів робили «солодкі подаруночки» й ішли в старші, щоб ті, хто ще не були знайомими, познайомилися, ті, хто знали один одного віддалено, поспілкувалися ближче, відкрили для себе нове в інших. Разом діти працювали над розвитком своїх соціальних навичок, комунікаційної творчості, вдосконалювали вміння знаходити спільні теми, інтереси. Важливим чинником у цій акції був не тільки розвиток вміння спілкуватися й почувати себе комфортно в соціумі, а й не боятися висловити свою думку й навчитися сприймати думку іншого, навіть якщо вони різняться.

Під час акції учні зуміли побороти внутрішні бар’єри страху нових людей, змогли знайти нових знайомих, краще пізнати людей, з якими навчаються й мають спільні інтереси, а також змогли відчути себе частиною шкільного соціуму.

Г. Орлова

Пс_2

Коментарі

Фонд Выпускников