Сентябревка в октябре (укр)

Незважаючи на примхливу пані Осінь з її мінливим настроєм, ми все ж таки потрапили на галявину. Ця Вереснівка була особливою. По-перше, вона проходила в середині жовтня, по-друге, ліцеїстам уперше випала нагода допомогти лісництву у висадці дерев. Неймовірно, але ми посадили майже 6000 саджанців модрин, сосен, ясенів.

Як людина, яка вперше за 5 років навчання в Русанівському ліцеї потрапила на Вереснівку, можу сказати, що дивовижним є видовище, коли «оживає» галявина. Як мурашки, снують по лісу діти, облаштовують свої табори, ніби збираються тут зимувати.

Розбивають свої табори батьки, випускники, учителі. Неперевершене відчуття єдиного цілого, однієї великої сім’ї, одного племені… Це не можна передати словами!

Облаштувавшись, увесь ліцейний люд зібрався біля спільного багаття, аби поділитися теплом та позитивними емоціями з усіма присутніми. Ми почули різноманітні оди Русанівському ліцею, туризму, походам у виконанні класів. А потім нас полонило пісенне коло: гітара переходила з рук у руки, лунали нові та старі пісні.

Наступного дня в нас було багато роботи. Поки молодші учні розбіглися по майстернях (їх учили рубати дрова, розпалювати багаття, варити смачну їжу, надавати першу медичну допомогу, весело й цікаво проводити час, орієнтуватися в хащах), одинадцятикласники з випускниками вирушили до лісу готувати Нічну гру. Працювали в поті чола весь день — і 10 етапів готові приймати команди. Чого тут тільки не було: мінне поле, лабіринт, гусениця, складання слів, проходження петель, мотузок… У грі взяла участь рекордна кількість команд — 13. Це збірні, які складалися з 7-10 класів. Пречудова можливість ближче познайомитись і навчитися взаємодіяти.

Опитавши деяких ліцеїстів, що ж їм найбільше запам’яталося, отримала найрізноманітніші відповіді. Деяким сподобалося спілкування між класами, ігри, відпочинок від навчання. Іншим спільне вогнище, задушевні пісні та тепла атмосфера. На сходинку вище в топі «Найцікавіше на галявині» знаходяться Майстерні, особливо «Пекельна кухня», орієнтування та «П’ята точка». Та все ж таки перше місце посіла улюблена та кожного разу незнайома Нічна гра. Цього року першість виборола команда Тані Баценко, учениці 9 класу. Я запитала її, у чому ж секрет їхнього успіху, і отримала відповідь: «Виграли, бо одразу на перемогу налаштувалися. Я запропонувала 2 варіанти: або ми граємо, або просто розслабляємось і розважаємось. Та все ж ми обрали перший варіант». На переможців, як завжди, чекали смачні нагороди.

Але… Чи не помічали ви дивовижну властивість цього міні-походу? Час летить надзвичайно швидко — і ми знову в Києві. Та не хвилюйтесь, адже ми ще зустрінемося на нашій галявині. Це буде в травні. До зустрічі! Рости, наш лісу!!!

Проніна Марія, учениця 11-А класу

Фото звіт "Вереснівка"

Фото звіт "Висадка дерев"

Коментарі

Фонд Выпускников