Наші зимові подорожі

DeirGtOQL6c

Після Нового року ми – група дев’ятикласників Русанівського ліцею на чолі з незмінним краєзнавцем Людмилою Олександрівною Мазуркевич – зібралися в подорож до Львова.

Ночувати нам довелося в «перлині піді Львовом» – у Жовкві. Це місце – застигла в камені історія: старовинні костели, пам’ятки архітектури XVIII-XIX ст. Там ніби час зупинився. Начебто надворі ХХІ століття, але в Жовкві все дихає старовиною, яка вражає й захоплює. Ніби ми не потягом приїхали, а скористалися машиною часу… Екскурсії суттєво поповнили наші знання з історії. sQ13LeeUQks

А ще, як стерджують мої однокласники, у Жовкві знаходиться найкраща таверна зі смачнющими стравами.

У Львові все викликає подив, захоплення й гордість. Найбільше мені припали до душі музей зброї «Арсенал» та Театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Театр зачарував своєю архітектурою та атмосферою. Усередині здається, ніби ти на прийомі у справжньому палаці. Усе оздоблення дуже розкішне та гармонійне: пастельні кольори, ліпнина, картини, кожна з яких має свій сенс, величезні дзеркала…

Взагалі-то, Львів – атмосферне місто. Атмосферу створюють духмяні кав’ярні, майстерні шоколаду та карамелі, вуличні музиканти, привітні люди і, звичайно, архітектура.

Якщо буде нагода, обов’язково завітайте сюди!

Анастасія Васильчишина, 9-Б клас

Підпишіться на новини ліцея по email:

Коментарі

Фонд Выпускников