Мовна літня школа “Go Gamp, Go Create!” у Чернігові

Чернигов_1

Баготорічна дружба Русанівського ліцею з Чернігівським обласним педагогічним ліцеєм має дуже приємні моменти - це взаємообмін учнями. Цього року нашим десятикласникам випала нагода поїхати в червні до Чернігова в мовну літню школу. Цими щасливцями була я, Настя Васильчишина, і мій однокласник Ігор Клименко.

Першим, що нас вразило в ЧОПЛі, так це атмосфера в ліцейному гуртожитку: усі були надзвичайно дружелюбними, усміхненими та доброзичливими. Мої сусідки по кімнаті одразу ж повели нас до інших дівчат знайомитися. Увечері ми всі зібралися та розповідали одне одному про традиції наших ліцеїв, ділилися історіями з життя.

Чернигов_3

А далі ще краще. Ми з'їздили на природу (у ліцея є власна агробіостанція!), займалися зранку фізкультурою та покращували свої мовні навички. Чого в нас тільки не було: й English Speaking Club, і розмова по Skype з американцем Кайлом, і German Games, й італійська для початківців від справжнього італійця! А ще разом з усіма в гуртожитку жив техасець Рей, якого ми спочатку намагалися уникати, бо не розуміли його через сильний акцент. Але все змінилося після спільної роботи. Він допомагав кожній команді з проектами, надавав нам інформацію про Америку з перших вуст. Скажімо так: ми вже звикли до його вимови й вільно розмовляли на різні теми. By the way, моя команда, розглядала тему «Мир та справедливість». Нами навіть було проведено справжнє соціальне опитування з метою з'ясування ставлення людей до ідей рівності жінок та чоловіків, різних національностей тощо.

Чернигов_2

Окрім цього, ми їздили до Дому Прав Людини, де Олександром Войтенком проводилися тренінги та лекції для пробудження громадської свідомості. Там ми усвідомили, що в наших силах покращити життя та світ навколо нас, тільки потрібно не бути байдужими.

Також були зустрічі-лекції-обговорення з різними людьми з різних тем: здоров'я, збереження навколишнього середовища, перша медична допомога, важливість мрії у житті людини тощо. Було пізнавально та весело!

Я дуже вдячна ЧОПЛу за незабутні враження, що я отримала за час цієї подорожі, практику англійської мови та створення дружніх зв'язків з учнями гуманітарного профілю. Це було чудово. Спасибі!

Настя Васильчишина, 10-Б

Коментарі

Фонд Выпускников