Надзвичайні канікули! Спелеоподорож

p3

31 жовтня, у понеділок, група дітей Русанівського ліцею вирушила в подорож. Уже в потязі ми мріяли про активний відпочинок та марили печерою. Декотрі були раніше в печерах, інші – ні. Уже наступного дня, у вівторок, ми прибули на вокзал до чудового містечка Чернівці. З міста ми одразу вирушили до спелеохати «Оптимістична». Господиня Наталя приготувала смачний обід. Кожен з групи куштував такий суп уперше. Назва цієї страви – чінахі, і найчастіше готується вона на Західній Україні.

P01

Після смачного обіду ми мали рішучий намір іти до печери. Але не все так просто! Для початку необхідно перевдягтись у спеціальний костюм, що захистить тебе від глини, чоботи та каску з ліхтариком. Усі готові! Тепер вирушаємо до печери. Спочатку йдемо полем, а потім лісом. Я не могла надивуватися красі природи! Золоте листя, мужні велетенські дуби та тендітні берізки оточували нас з усіх сторін. Наталя – бувалий спелеолог, тому добре знає свою справу. Під час усієї екскурсії вона розповідала нам багато цікавого про печеру Оптимістичну та все, що з нею пов’язане. Зайшли до печери. Відчуття просто неймовірні. Починаємо йти, потім повзти, потім знову йти та проштовхуватись між стінами печери.

P02

Ми побачили не тільки стіни печери, а ще й гарні глиняні фігури, кристали, породи. Також познайомилися з львівським табором спелеологів, що перебував там на дослідженнях. Загалом ми пробули в печері 5 годин. Я вважаю, що ці 5 годин залишаться в моїх спогадах надовго як серйозне випробування, адже печера не тільки гарна, а ще й надзвичайно складна смуга перешкод і несподіванок, що чекали на тебе на кожному кроці. Наступного дня ми виїхали до Чернівців. Тепер я точно можу сказати, що Чернівці – одне з найулюбленіших міст України для мене. Неймовірно гарна архітектура, природа, церкви, каплиці, пам’ятники та парки. Неможливо не згадати про Чернівецький університет. Настільки красивий та старовинний! Ми всі ходили заворожені по території університету. Дійсно, розміри вражають. Уже ввечері 2 листопада ми сіли на потяг Чернівці – Київ та поїхали додому, назустріч новим пригодам.

Євгенія Фарафонова, 10 клас

Підпишіться на новини ліцея по email:

Коментарі

Фонд Выпускников